Plannen op het digitale planbord

Digitaal planbord: overzicht in je planning

Is jouw planning elke dag, week of maand weer een onoverzichtelijke puzzel met een wirwar van opmerkingen, mitsen en maren in de kantlijn? Een digitaal planbord helpt je te allen tijde het overzicht te bewaren en een duidelijke planning te maken die iedereen in een oogopslag snapt.

Nog meer goed nieuws: je kunt het digitale planbord van OutSmart direct testen, een maand lang. Dat kost niets en je hebt direct antwoord op de vraag of zo’n planbord iets voor jou is.

Digitaal planningsprogramma van OutSmart: de belangrijkste voordelen

Realtime planning

 

Je buitendienstmedewerkers kunnen de planning die je planners binnen maken realtime inzien. Ze zijn dus direct op de hoogte van elke wijziging in de planning. Dat geldt ook voor lastminute wijzigingen. Loopt een klus uit? Dan kan de binnendienst direct herplannen.

(Veel) minder belminuten

 

Je binnendienst kan de planning op elk gewenst moment aanpassen en hoeft dit niet telefonisch door te geven aan de buitendienst. De wijziging verschijnt namelijk direct op de telefoon of tablet van je buitendienstmedewerker. Dat scheelt heel wat belminuten tussen je planners en je buitendienst.

Gratis te proberen

 

Als je wilt, krijg je vandaag nog gratis toegang tot onze software en kun je direct beginnen met digitaal plannen. Wij geloven namelijk in OutSmart en we overtuigen je graag. Om dat te kunnen doen, laten we je gratis onze software gebruiken, een maand lang.

Hoe plan jij je buitendienst?

Bedrijven met een buitendienst hebben er steeds weer mee te maken: alle field service medewerkers moeten iedere week of maand opnieuw ingepland worden. Dat is steeds weer een klus, want de projecten komen en gaan en iedere medewerker heeft weer andere sterke punten die je optimaal wilt inzetten.

Misschien gebruik je nu in plaats van een digitaal planbord Excel of een andere eenvoudige manier die tot nu toe werkte. Maar als je personeelsbestand groeit en het aantal projecten ook, wordt je eenvoudige planningsmethode onoverzichtelijk.

Met een digitaal planbord plan je je personeel en je projecten op een overzichtelijke en flexibele manier. Je weet steeds welke van je buitendienstmedewerkers waar is en kunt precies zien welke ruimte er nog over is in de planning voor bijvoorbeeld een spoedklus.

 

Je field service en je binnendienst feilloos laten samenwerken

Met een digitaal planbord dat zowel voor je binnendienst als voor je field service realtime inzichtelijk is, verloopt de samenwerking tussen je binnendienst en je field service uitermate gestroomlijnd. Je planner hoeft de field service niet na te bellen als hij lastminute een wijziging doorvoert. Je field service medewerker hoeft ook geen contact op te nemen met kantoor bij zo’n wijziging, want hij ziet in de app direct alle informatie voor de klus waarvoor hij ingepland is.

Als hij een klus heeft afgerond, vult de buitendienstmedewerker in de app zijn werkbon in, voegt foto’s van zijn werk toe en laat de klant in de app tekenen voor akkoord. Daarna stuurt hij de bon direct naar kantoor terug. Op kantoor wordt de afgeronde werkbon met een druk op de knop omgezet in een factuur.

 

Hoe werkt dat dan, een digitaal planbord?

De naam zegt het al: met een digitaal planbord maak je een digitale projectplanning en personeelsplanning. Je kunt zelf kiezen hoe je het digitaal planbord vormgeeft. Je kunt in ieder geval meerdere personeelsplanningen naast elkaar inzien. Zo zie je in een oogopslag wie er bijvoorbeeld aanstaande donderdag nog tijd heeft voor een kleine klus in de namiddag.

Krijg 1-op-1 uitleg in een demo

Echt uitleggen hoe een digitaal planbord werkt is niet zo handig in een tekst, dat kun je beter in het echt zien. Volg een gratis demo bij ons, waarin we je in een 1-op-1-sessie rondleiden door OutSmart. Je kunt de demo toespitsen op jouw situatie. Wil je dus meer weten over het digitaal planbord van OutSmart, dan laten we je dat zien. Heb je vragen over een ander onderdeel van OutSmart, dan lichten we dat onderdeel uit.

Kom goed op gang met een starterswebinar

Ook handig: onze online webinar ‘Starten met digitale werkbonnen’, waarin je te zien krijgt wat je voor handigheden kunt verwachten als je start met digitale werkbonnen.

Keuze uit een eenvoudig planbord en een uitgebreid grafisch planbord

De software van OutSmart biedt je onder andere een digitaal planbord. Veel bedrijven in binnen- en buitenland kiezen voor ons digitaal planbord als tool voor hun personeelsplanning en projectplanning.

We geven je de keuze uit drie verschillende plannen: Basic, Team en Pro. Afhankelijk van het plan dat je gebruikt, heb je beschikking over een eenvoudig planbord of een uitgebreid grafisch planbord. Onze persoonlijke favoriet: Tijdlijn dag-en week weergave, maar de basic weergaven zijn ook goede opties. Probeer de verschillende opties uit en ervaar wat het beste voor jou werkt.

Wat klanten van ons digitale planbord vinden

 • Harmen Kramer, PRO XS
  Het inplannen van meldingen die binnen kwamen was altijd onoverzichtelijk. Ik heb nu een overzichtelijk planbord en zie precies waar welke monteur is.
 • Niko Luteijn, Kasregisters Luteijn
  Wij ervaarde te veel papier en niet genoeg controle op de werk agenda. Nu heb ik heb de planning volledig in eigen handen, altijd zicht op al het, nog te verrichten werk. Van zodra er werk binnen komt, zetten we dit in de vaste planning, of we zetten het los op ons planbord.
 • Ivo Sognorini, Jordens Kunststoffen B.V.
  Wij ervaarde voorheen een papieren rompslomp en risico's rondom analoge planbord. OutSmart heeft ons geholpen door de digitalisering van de werkbon en planning.
 • Angelique Klijn, Koudeservice Nederland BV
  Wij hadden geen planprogramma, teveel werkzaamheden waardoor het overzicht ontbrak. OutSmart heeft ons geholpen door het planbord met mogelijkheid om ook onderaannemers in te plannen.

OutSmart: meer dan een digitaal planbord

OutSmart is ooit begonnen als een werkbonapp voor digitale werkbonnen. Dat is het nog steeds, maar intussen zijn we uitgegroeid tot iets wat je workflow software kunt noemen: de hele workflow van bedrijven met een buitendienst wordt met OutSmart op één plek verzameld, geregistreerd en gemanaged. Wij zijn bijvoorbeeld een veelgebruikt alles-in-éénpakket in de bouw, de koeltechnische branche, de schoonmaakbranche, de transportsector en nog veel meer andere branches.

OutSmart is dus niet alleen een digitale planner, maar kan je op nog meer terreinen helpen om je projecten soepel te laten verlopen en je binnendienst en buitendienst efficiënt en probleemloos te laten samenwerken.

Handige functies voor je binnendienst

OutSmart biedt je binnendienstmedewerkers bijvoorbeeld:

 • De mogelijkheid relaties en artikelen te importeren of in te voeren
 • Automatische afspraakbevestigingen en reminders per e-mail voor je klanten
 • De tools om onderaannemers aan te sturen
 • Een of meerdere PDF’s op maat

Ook voor je buitendienst

Je buitendienstmedewerkers hebben in de app:

 • Een prikklokfunctie
 • Een overzicht van artikelen en relaties dat automatisch gesynchroniseerd wordt
 • De mogelijkheid om werkbonnen aan te maken
 • Registratiemogelijkheden voor materialen
 • Automatische urenregistratie direct vanuit de aangemaakte werkbonnen
 • Een functie voor kilometerregistratie
 • De mogelijkheid foto’s van hun werk toe te voegen aan werkbonnen
 • De complete geschiedenis van klantrelaties

Digitaal planbord gratis proberen

Ben je wel benieuwd naar hoe jij makkelijker kunt plannen met een slim digitaal planbord? Bij OutSmart kun je digitaal planbord software gratis proberen. Naast die digitaal planbord software krijg je nog veel meer en maak je gelijk kennis met digitale werkbonnen, een app voor de buitendienst en met onze andere handige functies die je buitendienst en binnendienst efficiënt laten samenwerken.

Klinkt een gratis proefperiode van 30 dagen jou als muziek in de oren? Sluit hem dan direct af! We vragen niet om je rekeninggegevens en je zit niet aan ons vast.

Ik ben wel benieuwd en wil OutSmart gratis proberen!