Personeelsplanning

Een werkrooster maken, hoe doe jij dat? Sommigen gebruiken Excel voor hun personeelsplanning. Dat gaat prima, maar hoe meer werknemers, hoe onoverzichtelijker het wordt. Begin je het overzicht kwijt te raken? Lees dan eens verder over hoe OutSmart personeelsplanning aanpakt.

Alvast goed nieuws: we gaan je dan wel de voordelen van een personeelsplanning met OutSmart laten zien, maar we gaan niet koste wat kost proberen om je te overtuigen. Dat doe je namelijk zelf: je kunt OutSmart zelf testen, gratis! Interesse?

Deze bedrijven plannen hun personeel al succesvol

Plannen op jouw manier

 

Hoe plan jij graag? Per medewerker, per dag, per klant? Met OutSmart kies jij hoe je plant. Alle informatie die je nodig hebt, vind je in het digitaal planbord. En je medewerkers kunnen steeds met een app de meest recente planning inzien.

App voor je buitendienst

 

Je buitendienst heeft een werkrooster app. Als jij Mike en Dirk toch op het laatste moment omwisselt, zijn zij daarvan direct op de hoogte, want de aanpassing verschijnt ogenblikkelijk in de app. Hoef jij niet steeds elke aanpassing door te geven of na te bellen. Handig!

Gratis proberen

 

Wil je ons digitaal planbord gratis uitproberen? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! We stellen OutSmart 30 dagen lang gratis tot je beschikking. Je kunt dan ook onze andere slimme functies uitproberen. Je zit nergens aan vast natuurlijk, dat spreekt voor zich.

Personeelsplanning met OutSmart: dit is wat je krijgt

Personeelsplanning met OutSmart werkt kinderlijk eenvoudig. De planner zit achter zijn computer en sleept de juiste orders naar de juiste gaten in de agenda’s van de buitendienstmedewerkers. De buitendienstmedewerkers hebben de werkbonapp van OutSmart op hun telefoon en kunnen hierop hun werkrooster inzien.

Iedereen up-to-date

Met personeelsplanning van OutSmart weet iedereen altijd waar hij verwacht wordt. Pas je de planning op het laatste moment aan? Geen probleem: de buitendienstmedewerkers die je hebt omgepland, krijgen een pushmelding op hun telefoon en weten direct wat er van hen verwacht wordt.

En een strategische personeelsplanning van OutSmart heeft nog een voordeel: als jij je planning maakt en je medewerkers die planning uitvoeren, gaat hun urenregistratie automatisch. Je hoeft dus niet meer achter werknemers aan die wat vergeetachtig zijn in de tijdsregistratie of die hun uren onleesbaar registreren. Win-win dus: zowel de planner als de buitendienstmedewerker werken gemakkelijker en efficiënter!

App werkt online en offline

In de app kan je buitendienstmedewerker zijn werkzaamheden precies bijhouden. Zo kan hij materiaal registreren, foto’s van zijn werk aan een order toevoegen, een werkbon laten tekenen door een klant als de klus geklaard is… Is hij online, dan kan hij de afgeronde order, inclusief handtekening van de klant, in een oogwenk doorsturen naar kantoor.

Even geen internet? Geen nood! De app is gewoon te gebruiken en slaat alles op. Zodra er weer WiFi beschikbaar is, stuurt de app de afgeronde order alsnog door naar kantoor.

Je personeel op kantoor kan direct de administratie op orde maken: de factuur kan direct de deur uit!

Precies weten wie waar is

Je buitendienstmedewerker spoorloos verdwenen? Niet met OutSmart. Je ziet op de kaart real-time welke buitendienstmedewerker waar is. Zo kun je het ook zien als een klus bijvoorbeeld uitloopt of je medewerker vaststaat op de A2. Komt de planning hierdoor in de knoop? Je kunt direct actie ondernemen: als Joost juist een uurtje eerder klaar is, kan hij mooi de laatste klus van Peter overnemen die langer over zijn huidige opdracht doet.

Je bent dus altijd op de hoogte: niet alleen van hoe de planning er op papier uitziet, maar ook van hoe die er in de praktijk uitziet. Met de praktijkgegevens in je achterhoofd plan je volgende keer nog slimmer: je weet nu dat de A2 vaak vaststaat om een bepaalde tijd en plant de klus daaromheen zodat je buitendienstmedewerker niet in de file staat. Of je houdt er rekening mee dat klussen bij die klant in Rotterdam vaak iets uitlopen.

Gratis OutSmart proberen?

 

Starten met digitale werkprocessen? Dit is hoe we je helpen

We hebben OutSmart zo ontworpen dat iedereen het kan begrijpen. Wij snappen namelijk maar al te best dat het een ingrijpende operatie is om over te stappen op volledig digitale werkprocessen. Dat is ook precies waarom we je graag op weg helpen.

Met onze demo en webinar ‘Starten met digitale werkbonnen’ loodsen we je in korte tijd door OutSmart heen: wat is het, wat kan het, hoe werkt het? Bovendien kun je OutSmart geheel gratis zelf proberen. Zo kun je overal doorheen klikken, alle functies proberen, bekijken hoe het er allemaal uitziet en hoe fijn het werkt. Tenminste, wij vinden het fijn werken. Of jij dat ook vindt, laten we graag aan jou over om te beoordelen.

 

OutSmart: niet alleen voor je bedrijfsrooster

OutSmart is ooit begonnen onder de naam WerkbonApp. En een werkbonapp, dat zijn we nog steeds. We noemen OutSmart echter niet voor niets een field service platform: waar we begonnen als werkbonapp voor digitale werkbonnen, is onze software nu voor nog veel meer zaken geschikt. Met OutSmart optimaliseer je je werkprocessen en stuur je je buitendienst efficiënt aan.

Om je alvast een beeld te geven van wat OutSmart nog meer is (naast personeelsplanning software), lichten we graag enkele mogelijkheden uit die onze klanten hebben met OutSmart.

Alles op één plek

Je relaties, contactpersonen, de hele projectplanning van een project met bijbehorende geschiedenis van uitgevoerde orders inclusief foto’s, vragen van de klant die nog op antwoord wachten, alle huidige werkbonnen… OutSmart is het perfecte CRM waarin je alle gegevens die je nodig hebt op één plek terugvindt. In één klik maak je aantekeningen bij een klant of voeg je een taak toe als de klant belt met een opdracht.

Offertes maken in sneltreinvaart

Waar offertes vaak veel tijd kosten, heeft OutSmart alles in huis om zo snel mogelijk offertes te maken. Je stelt zelf je eigen template en lay-out samen zodat de offerte aansluit bij je huisstijl. Als je de offerte verstuurt, gaat het voor de rest automatisch: de klant kan de offerte online ondertekenen en direct naar je terugsturen. Laat antwoord op zich wachten? De automatische herinnering vraagt je potentiële klant nogmaals om een reactie. Als je de offerte ondertekend en wel terugkrijgt, zet je deze direct om in een werkbon of een factuur. Werkbonnen verschijnen in je veld met in te plannen orders, facturen verstuur je in één klik naar de klant. Zo makkelijk kan het zijn!

Factureren kun je leren …

… maar het hoeft niet. Met OutSmart is er namelijk niks moeilijks aan. Je zet werkbonnen en offertes direct om in een digitale factuur als de klant akkoord is en kunt zelfs, in samenwerking met SumUp, klanten in de app direct laten betalen. Zo hoef je ook niet meer achter je geld aan. Is een klant toch wat traag met betalen? OutSmart verstuurt automatisch een betalingsherinnering.

Integraties

Ben je verknocht aan je boekhoudprogramma of kun je niet zonder TrackJack? Goed nieuws: OutSmart heeft al meer dan 40 kant-en-klare integraties met boekhoudsystemen, ERP’s en CRM’s. Staat jouw softwareprogramma niet tussen onze integraties? We maken ook integraties op maat!

 

Gratis uitproberen, een maand lang

Was je alleen op zoek naar een goede werkrooster app of  personeelsplanning software? Dan moeten we je teleurstellen, want je ziet: je kunt een hele hoop meer met OutSmart. Zo kun je:

  • een werkrooster maken dat iedereen direct kan inzien en dat rekening houdt met allerlei factoren;
  • al je administratie van je klanten op één centrale plek terugvinden (handig als je klant belt over ‘die montage van vorige maand’);
  • offertes en facturen aanmaken, versturen en monitoren met 2 vingers in je neus;
  • af en toe eens uit het raam staren omdat je tijd over hebt nu je niet meer elke wijziging in de strategische personeelsplanning hoeft na te bellen;
  • je normale boekhoudprogramma, ERP en CRM laten samenwerken met OutSmart;
  • gratis workflow software bemachtigen voor een maand en stiekem ook direct meeprofiteren van alle andere voordelen die OutSmart biedt!

Klinkt het allemaal superhandig? Dat is het ook! Zelf ervaren hoe OutSmart werkt kan met onze gratis proefmaand. Je zit nergens aan vast en we vragen niet om je rekeninggegevens.

Zei er iemand gratis proefmaand?