facturatie software van outsmart

Facturatie software

Bespaar jezelf de frustratie rondom de facturatie met de juiste facturatie software.

Factureren: wij zijn nog nooit iemand tegengekomen die er gek op was. Het resultaat ervan, betalende klanten, daar worden de meesten wel blij van, maak het je daarom zo makkelijk mogelijk.

Ervaar het zelf: je kunt de facturatie software van OutSmart gratis en voor niets een maand lang uitproberen.

Voordelen van facturatie software van OutSmart

Je facturatie klopt altijd

 

Met OutSmart automatiseer je je facturatie: je baseert die op de ingevulde werkbonnen van je buitendienst. Je werknemers vullen hun werkbonnen digitaal in, waardoor er geen menselijke fouten (of onleesbare of zoekgeraakte werkbonnen) roet in het eten kunnen gooien. Je facturatie klopt altijd.

Leuker kan het niet

 

Leuker kunnen we het niet maken, maar wel een stuk makkelijker. We gaan je niet vertellen dat we een feestje maken van de facturatie. Maar: makkelijker kan het wel, dat bewijzen we je graag. We hebben het net zo lang getest totdat we de facturatie zelf bíjna leuk begonnen te vinden.

Gratis proberen

 

We kunnen alles uit de kast trekken om OutSmart neer te zetten als hét middel om gemakkelijk een digitale factuur mee te maken. Maar dat doen we niet: we laten het je liever zelf uitvinden. Dat kan geheel gratis, 30 dagen lang. Zonder (digitale) factuur dus.

Online facturatie software: zo makkelijk kan factureren zijn

Kruip jij aan het eind van de werkweek zuchtend achter je computer om al die rondfladderende werkbonnen eerst te ordenen en om dan te proberen er logische facturen van te maken?

Je bent niet de enige: veel ondernemers doen hun werk met plezier, maar vinden het administratieve deel ervan een zware last. Zij zouden geholpen zijn met een systeem dat veel van die administratieve bezigheden automatiseert, zodat zij zich kunnen focussen op het echte werk.

Uiteraard kan OutSmart je daarbij helpen. Veel van onze klanten hebben voor ons gekozen om korte metten te maken met:

 • De rompslomp van papieren werkbonnen;
 • De achterlopende urenregistratie;
 • De onoverzichtelijke projectplanningen;
 • En natuurlijk de rommelige, onoverzichtelijke facturatie.

Deze bedrijven hebben we al kunnen helpen!

 • Nico Luteijn
  "Ik heb de planning volledig in eigen handen, altijd zicht op al het, nog te verrichten werk. Van zodra er werk binnen komt, zetten we dit in de vaste planning, of we zetten het los op ons planbord. De werkbon wordt correct ingevuld met de geleverde materialen. Ons doel om van offerte tot afgewerkte factuur geen papier te gebruiken, wordt opgelost door OutSmart."
 • Rene Brauers
  "Onze planning was altijd vrij rommelig, maar dankzij OutSmart hebben wij nu een gestructureerde planning en snellere facturering."
 • Mariska Piek
  "Door groei in omzet en werknemers raakten we overzicht kwijt met papieren werkbonnen. Nu digitale bonnen die direct doorgaan naar Snelstart, daar staat na afronden opdracht bij de klant factuur klaar voor controle en verzending."
 • Douwe Laanstra
  "Het kostte ons altijd vele handelingen om tot een wekbon / factuur te komen. Sinds het gebruik nemen van OutSmart werken we veel efficiënter."

Zelf ook succesvol factureren?

 

OutSmart: van opdracht tot digitale factuur

Met OutSmart kun je in een handomdraai een online factuur maken. We zeggen nu ‘maken’, maar dat is eigenlijk wel een groot woord. Wat je eigenlijk doet, is niet een factuur maken, maar akkoord geven op een factuur die al klaarstaat. Binnen OutSmart zetten wij namelijk facturen klaar op basis van de ingevulde werkbonnen van je field service.

In de praktijk ziet factureren met OutSmart er zo uit:

Van opdracht tot order

Je krijgt een order binnen en maakt de order aan binnen OutSmart. Je order verschijnt nu in de tabel “in te plannen werk”. Klaar om ingepland te worden op je digitaal planbord op het moment dat je je personeelsplanning gaat maken.

Van order tot werkbon

Aan elke order hangt een digitale werkbon. Het handige van een digitale werkbon is dat je hem, ook als je je best doet, niet echt kwijt kan raken. Je buitendienstmedewerker die je op een klus plant, kan de digitale werkbon inzien in de werkbonapp op zijn telefoon of tablet.

Van werkbon naar klus

Je buitendienstmedewerker die een klus toegewezen krijgt, ziet die klus direct realtime in zijn werkrooster verschijnen in de app. Hij kan alle info inzien die hij nodig heeft en je hoeft je medewerker dus niet na te bellen.

Van klus naar afgeronde order

Je buitendienstmedewerker voert de klus uit en registreert zijn werk en de benodigde hoeveelheid materiaal digitaal in de app. Hij voegt foto’s toe van zijn werk en stuurt de ingevulde werkbon digitaal terug naar kantoor.

Van afgeronde order naar factuur

Op kantoor komt de ingevulde werkbon aan en kan de binnendienst in één klik de werkbon goedkeuren en op basis van de werkbon de factuur (laten) opmaken.

Zo gemakkelijk is online facturatie met OutSmart

Facturen maken is eigenlijk dus zo eenvoudig dat we er weinig over kunnen zeggen. Een factuur is een werkbon in een ander jasje en met wat eurotekens: je hebt er je werkzaamheden op geregistreerd en er prijzen aan gehangen.

Juist daarom is factureren zo gemakkelijk met OutSmart: OutSmart begon als werkbonapp, dus als manier om uit te voeren en uitgevoerde werkzaamheden te registreren op een overzichtelijke manier.

We kunnen er dus niet meer van maken dan ‘je zet je goedgekeurde werkbon in één klik om in een factuur’, want dat is wat factureren met OutSmart is. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de factuur doorsturen naar de klant. Dat gaat overigens ook in één klik.

Als we dus een lang verhaal kort maken, is de facturatie software van OutSmart meer een kwestie van werkbonnen controleren dan van daadwerkelijk een factuur maken.

Wat je met OutSmart nog meer kunt

Zoals je hierboven al kunt zien, is OutSmart veel meer dan enkel facturatie software. Kies je voor OutSmart, dan kies je onder andere voor:

 • Workflow software waarmee je je field service efficiënt aanstuurt;
 • Digitale urenregistratie die altijd klopt;
 • Werkbonnen die nooit meer kwijt of onleesbaar zijn;
 • Een digitaal planbord dat je planning overzichtelijk, schaalbaar en flexibel maakt.

De voordelen van factureren met OutSmart

Een online factuur maken kun je doen met veel verschillende softwarepakketten. Als je ervoor kiest OutSmart als je facturatie software te gebruiken, heeft dat verschillende voordelen:

Automatische facturen op basis van werkbonnen

Facturen worden klaargezet op basis van informatie die al beschikbaar is als de werkbon ingevuld is door je buitendienst.

Automatische betalingsherinneringen

Stel eenmalig in na hoeveel dagen je een betalingsherinnering naar een klant wilt sturen als een factuur niet betaald is.

Facturen in je huisstijl

Je zit niet vast aan een standaard ontwerp, maar kun je eigen logo en huisstijl doorvoeren.

Gratis proefmaand

OutSmart, met zijn handige digitale facturatie functie én alle andere handigheden, kun je een maand lang gratis uitproberen. We vragen niet om je rekeninggegevens, dus je zit nergens aan vast.

 

Voor wie is OutSmart geschikt?

Over de vraag voor wie OutSmart geschikt is, kunnen we heel kort zijn: OutSmart is geschikt voor ieder bedrijf met een buitendienst. Of je nu facturatie software zoekt als zzp’er of als multinational, of je op zoek bent naar bouwsoftware zoekt of een handig alles-in-éénpakket wilt voor je schoonmaakbedrijf: OutSmart is er voor jou.

Gratis facturatie software gezocht?

Voor iedereen die op zoek is naar gratis facturatie software hebben we een goed aanbod: OutSmart kun je gratis proberen! Je kunt een maand lang gratis online facturen maken. Daarnaast kun je alle andere functies van OutSmart proberen en daarna zelf beoordelen of je OutSmart iets vindt.

Dit is hoe het werkt:

 1. Klik hieronder op de button ‘Dat wil ik wel’
 2. Vul je gegevens in. We vragen niet om je rekeninggegevens. Je weet dus zeker dat je nergens aan vastzit.
 3. Jouw gratis account wordt direct geactiveerd. Je kunt alle functies van OutSmart gebruiken, net als in de betaalde variant.

Gratis OutSmart proberen?