digitaal plannen

Projectplanning

Hoe maak jij je projectplanning voor je buitendienst? Maak je die met een bepaalde tool? Misschien ben je gewend voor je projectplanning Excel te gebruiken?

We willen je graag laten kennismaken met onze manier van projectplanning: een makkelijk planbord dat je helpt om efficiënt en overzichtelijk te plannen, of je nu 3 orders of 300 orders hebt, 3 werknemers of 300 werknemers.

Projectplanning met OutSmart

Alles op één plek

 

Met OutSmart heb je alles op één plek. Niet alleen je projectplanning, maar ook je werkbonnen, je facturatie, je offertes, je facturen, je contracten… Wil je gemakkelijk een project plannen, nooit meer iets kwijt zijn en geen losse eindjes in de administratie meer aan elkaar moeten breien? Ben je op zoek naar een alles-in-één-tool? Vertrouw je werkprocessen toe aan OutSmart.

Soepel samenwerken

 

De buitendienst is met elke verandering die je in de planning doorvoert, direct op de hoogte. De medewerker die omgepland is, krijgt een pushmelding op zijn telefoon en kan direct de details van de veranderde planning inzien. De samenwerking tussen de planning en de buitendienst verloopt dus soepel en elke verandering telefonisch doorgeven is niet meer nodig.

Gratis uitproberen

 

3500 bedrijven in 4 landen gebruiken onze software dagelijks. Veel van die bedrijven begonnen met een gratis proefperiode van een maand en waren daarna om. Wil je weten hoe soepel de werkprocessen in jouw bedrijf lopen met OutSmart? Meld je dan aan voor onze gratis proefperiode van een maand! Je zit nergens aan vast natuurlijk, dat spreekt voor zich.

De voordelen van projectplanning met OutSmart

In de kantoorwereld hebben ze het al een tijdje door: om een groot project overzichtelijk te maken, kun je dat project het best opdelen in kleine, behapbare taken.

Een project bestaat meestal uit verschillende orders. Een projectplanning is daarom eigenlijk een alomvattend geheel met een groot aantal orderplanningen die allemaal naadloos op elkaar aansluiten en in elkaar overlopen.

En orders plannen, dat is waar OutSmart in uitblinkt: met onze software een project plan maken doe je door die grote taak op te knippen. Je plant order voor order en bouwt zo stukje bij beetje je projectplanning op. Je houdt daarbij steeds een helder overzicht van wat er al is gepland en wat er nog gepland moet worden.

 

Eenvoudig maar effectief

Wij zijn van mening dat eenvoud het beste werkt. Dat is ook de insteek van ons planbord: je hebt de functies die je nodig hebt en daarnaast niet nog 1001 ‘aardigheidjes’. Verder spreekt het allemaal zo veel mogelijk voor zich.

Eigenlijk is orderplanning heel simpel: je hebt verschillende orders die ondergebracht moeten worden bij verschillende buitendienstmedewerkers. Sommige orders hebben voorrang, andere orders komen maandelijks terug, weer andere orders hebben specifieke kenmerken. Daarnaast zijn buitendienstmedewerkers niet allemaal hetzelfde: de één blinkt uit in specifieke montagewerkzaamheden, terwijl een ander goed kan omgaan met lastige klanten.

Orde in je orders

Om een orderplanning effectief te maken, heb je inzicht nodig in al die factoren. Je wilt weten welke order prio heeft en over welke medewerker de klant van een terugkerende order vorige keer zo tevreden was.

OutSmart maakt dit inzichtelijk. Terugkerende orders kun je automatisch laten inplannen bij een vaste medewerker en zodra je een offerte hebt omgezet in een order, kan die order nergens meer ‘tussen wal en schip vallen’.

Dit maakt je projectplanning effectief. Je ziet precies welke orders er nog gepland moeten worden en hebt ook de beschikbaarheid van elke medewerker direct voor je neus. Vervolgens is het een kwestie van de juiste orders in de juiste agendagaten van de juiste medewerker slepen.

Handige tool voor de buitendienst

De planner heeft het dus gemakkelijk: hij heeft met zijn projectplanning tool het overzicht, weet wat er nog gepland moet worden en kan daardoor efficiënt werken. Voor de buitendienst heeft OutSmart ook voordelen: de bijbehorende app laadt steeds de meest recente planning in. Verandert die planning, dan krijgt je medewerker automatisch een pushmelding. Ook ziet hij in de app direct alle informatie die hij nodig heeft, kan hij uitgevoerde orders bevestigen en deze bevestiging inclusief foto’s van zijn werk in een vingerknip doorsturen naar kantoor.

OutSmart helpt je dus niet alleen probleemloos en gemakkelijk plannen, maar heeft naast een projectplanning tool allerlei handige functies om je bedrijfsvoering te automatiseren.

Geknipt voor jouw branche

In welke branche ben je actief? OutSmart wordt gebruikt in uiteenlopende branches. Die branches hebben één ding gemeen: ze hebben een buitendienst die efficiënt en flexibel aangestuurd moet worden. Of jij je planning maakt voor de bouw, de koudebranche, het transportwezen of de beveiligingsbranche: OutSmart denkt met je mee en zorgt ervoor dat je snel en efficiënt kunt plannen. In welke branche je ook werkt: wij zijn er om te zorgen dat je je werktijd nuttig kunt besteden aan werkzaamheden die er echt toe doen.

Alle functies van OutSmart direct testen?

 

Hoe ziet een projectplanning eruit in OutSmart?

Ben je benieuwd hoe eenvoudig een projectplanning maken in de praktijk is als je OutSmart gebruikt? Dan kun je OutSmart gratis een maand lang uitproberen. Zo zie je niet alleen hoe gemakkelijk onze projectplanning is, maar maken jij en je medewerkers ook kennis met digitale werkbonnen in onze werkbonapp, loopt je facturatieproces op rolletjes en heb je geen omkijken meer naar materiaalvoorraden.

Maar laten we even teruggaan naar ons onderwerp: de projectplanning met OutSmart. Die bestaat, kort gezegd, uit twee onderdelen:

  1. De orders die staan te wachten om ingepland te worden.
  2. De agenda’s van je medewerkers.

De orders lijken op een soort Excelrijen en de agenda’s hebben wel iets weg van Google Calendar. Het ziet er zo uit:

Projectplanning voorbeeld planbord OutSmart

Vervolgens sleep je de orders naar de agenda van de medewerker die je op het oog hebt voor deze taak.

De weergave van het planbord kun je aan je wensen aanpassen. Zo kun je de agenda’s van verschillende medewerkers naast elkaar leggen, zodat je in één oogopslag ziet wie er nog een gaatje heeft op donderdagmiddag om kwart over drie. Wil je graag per medewerker plannen? Dan kies je ervoor om enkel de agenda van die medewerker voor je neus te hebben en hier de orders stuk voor stuk in te slepen. Wij hebben ook de mogelijkheid een volledige personeelsplanning voor je organisatie op te zetten.

In enkele klikken fluitend je projectplanning in elkaar zetten?

 

OutSmart, OutSmarter, OutSmartest: nog meer slimme functies

OutSmart is meer dan een digitaal planbord om je buitendienstmedewerkers mee in te plannen.

Wie voor OutSmart kiest, krijgt de volgende handigheden er standaard bij:

  • Je urenregistratie gaat ineens vrijwel automatisch;
  • Je weet precies welke medewerker waar is, dat zie je op de kaart;
  • De werkvoorraad wordt tot op het schroefje nauwkeurig bijgehouden;
  • Je zet een offerte direct om naar een werkbon of een factuur;
  • Je krijgt alle uitgevoerde orders direct binnen, inclusief foto’s, klaar om te factureren;
  • In een paar klikken heb je alle openstaande facturen voor je neus.

OutSmart proberen, gratis!

OutSmart VosJe zoekt een project plan programma dat je helpt om moeiteloos een goede projectplanning voor je buitendienst te maken. Met OutSmart lukt dat zeker.

Klinkt het alsof OutSmart wel iets voor jouw bedrijf is, maar wil je toch nog even de kat uit de boom kijken? Dat snappen wij best. Voor iedereen die OutSmart wil uitproberen maar nergens aan vast wil zitten, hebben we goed nieuws:

  • Je kunt OutSmart gratis een maand lang uitproberen! Je hebt een maand lang een gratis planprogramma en kunt de andere functies ook direct proberen.
  • Ben je na een maand nog niet zeker? OutSmart is maandelijks opzegbaar, dus je kunt gerust een maandje langer doorwerken met OutSmart. Als dan blijkt dat het toch niets voor je is, kun je het direct weer opzeggen.

Wij vinden het niet meer dan logisch dat je nooit aan ons vastzit en zonder consequenties kunt proberen of OutSmart en jouw bedrijf een match zijn. We nodigen je daarom uit OutSmart gratis te proberen.

Oh, en heb je feedback? Laat het ons dan zeker weten. Met jouw feedback maken we OutSmart steeds beter!

Makkelijk en snel een projectplanning maken met OutSmart?