Plannen op het digitale planbord

Werkrooster

Je werkrooster maken met OutSmart zorgt voor overzicht, zowel bij jou als bij je buitendienst.

Wil je weten hoe simpel het kan zijn om duidelijke en flexibele werkroosters te maken? Lees dan even door, dan stellen we je voor aan OutSmart, een goedkope tool (vanaf 10 euro per maand) die ervoor zorgt dat je fluitend kloppende en flexibele werkroosters maakt.

Of vind het direct zelf uit: probeer OutSmart gratis, een maand lang. Je zit nergens aan vast en je hoeft ons geen rekeninggegevens te geven.

Voordelen van werkroosters met OutSmart

Altijd overzicht

 

Een werkrooster van OutSmart is overzichtelijk: je maakt het eenvoudig, het planbord werkt intuïtief met drag-and-drop en je kunt geen orders over het hoofd zien. Een werkrooster aanpassen kan altijd en je buitendienstmedewerker is altijd direct op de hoogte.

Inclusief werkrooster app

 

Je medewerkers in de buitendienst kunnen hun werkrooster realtime inzien en krijgen direct de digitale werkbon meegestuurd in de app. Zij registreren afgeronde klussen in de app, voegen foto’s van hun werk toe en laten de klant in de app direct tekenen voor akkoord.

Snuffelen kost niets

 

Wil jij wel eens snuffelen aan OutSmart? Dat kan geheel gratis, een maand lang. Degene die jou het beste kan overtuigen, ben jij namelijk zelf. Maak je volgende werkrooster met OutSmart en overtuig jezelf. Ook leuk: je kunt direct de andere handige functies van OutSmart uitproberen, gratis en voor niets.

Een werkrooster maken: hoe doe jij het?

Een werkrooster maken kan makkelijk en simpel. Je kunt bijvoorbeeld je werkrooster maken in Excel. Als je een klein aantal medewerkers hebt, maak je je werkrooster misschien wel gewoon met de hand.

Een programma om je werkrooster mee te maken moet vooral logisch in elkaar zitten. Je zit niet te wachten op allerlei ‘handige’ foefjes en overbodige functies. Je wilt gewoon snel inzichtelijk kunnen maken hoe Dirks werkweek eruitziet, en je wilt dat dat voor Dirk ook duidelijk is.

 

Waarom zoek je een nieuwe manier om je werkrooster te maken?

Je bent op deze pagina terechtgekomen omdat je benieuwd bent of er een andere (liefst makkelijkere) manier bestaat om je werkrooster te maken. Dat kan verschillende redenen hebben:

 • Je krijgt steeds meer personeel en je oude manier van een werkrooster maken wordt daardoor onoverzichtelijk en foutgevoelig;
 • Je hebt OutSmart aangeraden gekregen of iemand met OutSmart bezig gezien en je bent nieuwsgierig naar hoe het precies werkt en of het voor jou ook werkt. Je zou het graag eens uitproberen, maar zonder dat je er direct aan vastzit.
 • Je wilt een digitaliseringsslag maken en het lijkt je handig om alle werkroosters in één systeem te hebben staan, zodat je makkelijk kunt terugzoeken wie wanneer welke klus heeft uitgevoerd;
 • Je bent het zat om steeds maar weer wijzigingen in het werkrooster te moeten nabellen bij je field service en zoekt een oplossing in de vorm van een werkrooster app.

Waarom overstappen op je werkrooster maken met OutSmart?

Leuk om te weten: als je inderdaad met een van de bovenstaande redenen hier bent aangeland, dan ben je op de juiste bestemming gearriveerd. Je werkrooster maken met OutSmart is namelijk:

 • Makkelijk en overzichtelijk: je sleept uren of werkbonnen zo vanuit het wachtveld het werkrooster in, makkelijker kan niet;
 • Ordelijk: alle werkroosters kun je terugzoeken en je kunt gemakkelijk werkroosters dupliceren of bijvoorbeeld maandelijks terugkerende onderhoudsbeurten in één keer inplannen;
 • Goed voor je telefoonrekening: OutSmart heeft een werkrooster app: je buitendienst kan het rooster en alle bijbehorende digitale werkbonnen direct inzien. Breng je last minute een wijziging aan? Je buitendienstmedewerker krijgt een melding en ziet direct in de app alle info die hij nodig heeft.
 • Erg geschikt voor kat-uit-de-boom-kijkers: OutSmart is goedkoop in gebruik als je er eenmaal voor kiest. Maar, nog belangrijker: je hoeft niet direct te kiezen, want je probeert het gratis, zodat je weet wat je krijgt voor je geld. Kan je lekker de kat uit de boom kijken zonder dat het je iets kost.

Deze bedrijven zijn al overgestapt en ervaren alle voordelen

 • Sarah Goossens
  "We hadden geen overzichtelijk systeem waar alle gegevens in staan. We gebruikten meerdere losse systemen. Dit werd al snel onoverzichtelijk. In OutSmart kunnen we alle gegevens overzichtelijk in één systeem vinden, kunnen we werkbonnen laten aftekenen en hebben we beter overzicht over welke monteur wanneer waar is. Dit zorgt ervoor dat we 75% efficiënter werken en 80% minder vragen van monteurs over onduidelijkheden m.b.t. de planning."
 • Edwin Eeftink
  "OutSmart is een slimme werkbon app oplossing die ondersteunend is aan ons bedrijfsproces en ons veel extra inzicht en mogelijkheden biedt, o.a. op het gebied van werkplanning en -voorbereiding. Steeds meer monteurs in verschillende landen werken met OutSmart en dit levert ons substantieel minder kosten en efficiency op in vergelijking met de oude situatie van papieren werkbonnen, met name doordat (kostbare) tijd wordt bespaard."
 • Harmen Kramer
  "Het was bij ons altijd erg onoverzichtelijk inplannen van de meldingen die binnen kwamen. Ik heb nu een overzichtelijk planbord en zie precies waar welke monteur is. Tevens kan ik daarbij direct kijken wat er in de voorgaande weken gebeurd is en wat daarbij de omzet is geweest. Met Outsmart kan ik efficiënter werken, omdat ik makkelijk werken kan schuiven tussen diverse monteurs."
 • Henk Teekman
  "Ons vorig systeem had veel kuren en vaak konden de bonnen niet geladen worden en monteurs het niet konden gebruiken. Service was slecht en het was een systeem wat nog veel fouten had. OutSmart is daarentegen een betrouwbare partner, met een goede uitleg! Tot op heden geen problemen gehad en heeft veel mogelijkheden. Daarnaast is het planbord overzichtelijk en kan je makkelijk bonnen inslepen voor de betreffende monteur."

Een werkrooster maken met OutSmart, hoe werkt dat?

Wil je alvast een voorproefje van OutSmart? We vertellen je graag hoe je een werkrooster maakt in OutSmart:

Je hebt een digitaal planbord dat opgesplitst is in twee delen:

 1. Bovenaan vind je je de agenda of agenda’s van je buitendienstmedewerkers;
 2. Onderaan zie je de orders die ingepland moeten worden.

Dit is het scherm dat je ziet:

Projectplanning voorbeeld planbord OutSmart

Nu is het eigenlijk heel simpel: je sleept elke order naar de agenda van de medewerker aan wie je de order wilt toewijzen. Je medewerker ziet in de app het werkrooster dat jij voor hem hebt samengesteld.

De manier waarop je het digitale planbord weergeeft op je scherm, kun je zelf aanpassen. Kies er bijvoorbeeld voor de agenda’s van meerdere medewerkers naast elkaar te zien, of kies ervoor de agenda’s van je medewerkers één voor één te vullen.

Verder kun je kiezen of je de planning per dag of per week wilt weergeven.

Ook een werkrooster maken met OutSmart?

 

Werkrooster app voor de buitendienst

OutSmart is dus perfect als je je personeelsplanning op een overzichtelijke en snelle manier wilt opzetten. Zodra je planning af is, zien de medewerkers die je hebt ingepland die planning direct in hun app. Waar ze ook zijn, ze zien altijd de meest recente planning. Als jij de planning van medewerker Mark op het laatste moment aanpast, krijgt Mark hier direct bericht van.

De app van OutSmart is bovendien niet enkel een app puur voor het werkrooster, maar is eigenlijk een werkbonapp. Dat betekent dat Mark direct de werkbon kan openen die bij de nieuwe klus hoort en dus weet wat er van hem verwacht wordt. Je hoeft hem dus niet meer na te bellen om de wijziging door te geven en om hem te laten weten wat de bedoeling is.

Werkrooster app: gratis proberen!

De werkrooster app is onlosmakelijk verbonden met de software van OutSmart die je binnendienst gebruikt. Als je OutSmart gratis probeert, kan je buitendienst dus tegelijkertijd de werkrooster app gratis proberen. Handig, want zo hoor je gelijk of zij het ook iets vinden om met OutSmart te werken.

Er is meer! Je hele administratie op orde met OutSmart

Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden van OutSmart. OutSmart is workflow software die je kunt inzetten als de basis van je gehele workflow. Met OutSmart koppel je allerlei bedrijfsprocessen aan elkaar: offreren, orders aanmaken, werkbonnen toewijzen en factureren lopen moeiteloos in elkaar over.

Als je wilt,  kun je nog veel meer versimpelen met OutSmart, zoals je formulieren, je objectbeheer, je projectmanagement inclusief je projectplanning, je materiaalbeheer en je contracten met klanten. Ook kun je via OutSmart een gebruiksvriendelijk klantenportaal inrichten in je eigen huisstijl.

Een kleine greep uit de voordelen van OutSmart

OutSmart heeft zowel voor jou op kantoor als voor je medewerkers in de field service een aantal duidelijke voordelen.

OutSmart is geschikt voor elk bedrijf met een buitendienst

OutSmart maakt jouw werk en dat van je buitendienst makkelijker en overzichtelijker. Of je nu een enorm personeelsbestand hebt of zzp’er bent, of je nu in de schoonmaakbranche of op zoek bent naar bouwsoftware.

Alle info staat op één plek

Buitendienstmedewerkers hebben altijd de werkbonnen die bij hun klus horen en jij kunt de hele geschiedenis van een klant in één klik tevoorschijn halen.

De urenregistratie gaat vanzelf

Uitgevoerde werkbonnen die bij je terugkomen, hangen direct aan je urenregistratie. Op die manier komt je urenregistratie van directe uren altijd overeen met de werkelijkheid.

Factureren gaat vrijwel automatisch

Zodra je buitendienstmedewerker de klant digitaal heeft laten tekenen als akkoord voor de klus, kun jij op kantoor de afgeronde werkbon in één klik omzetten in een factuur.

Offertes maken gaat eenvoudig

In OutSmart maak je gemakkelijk digitaal offertes met je eigen logo. Krijg je geen reactie op een offerte? Stel OutSmart zo in dat die automatisch herinneringsmails naar potentiële klanten stuurt.

Proefkonijnen altijd welkom! Probeer OutSmart gratis

Bij OutSmart ben je van harte welkom als je staat te springen om iedere maand iets nieuws uit te proberen, maar ook als je er laconiek in staat en nog maar moet zien of OutSmart echt zo handig werkt als ze zeggen.

Wil je om te beginnen makkelijk werkroosters kunnen maken en aanpassen, en ben je ook wel benieuwd naar de andere manieren waarop OutSmart je het bedrijfsleven simpeler kan maken?

Ja, ik wil het gemak van OutSmart zelf ervaren!