Loonbedrijf J.P. van Nieuwkoop Gouda BV

Het voornaamste probleem waar Loonbedrijf J.P. van Nieuwkoop tegenaan liep was dat papieren werkbonnen erg onhandig waren. Zeker als hun medewerkers in de kost zaten.

Nu ze met OutSmart werken behoort printen tot de verleden tijd en is efficiënter werken en een lagere foutgevoeligheid standaard. Uren die automatisch op het juiste project terechtkomen, door de digitale werkbon app zonder handmatige invoer van de werkbonnen helpt echt enorm. De urenregistratie wordt nu uit zichzelf geregeld.

HoffmanDME Techniek

HoffmanDME Techniek was al een tijdje bezig met het maken van een digitaliseringsslag. Alleen de buitendienst moest nog mee. Met papieren werkbonnen hadden ze namelijk altijd het idee dat ze achter de feiten aan liepen. Voordat ze bij ons terechtkwamen hebben zij een ander programma voor digitale werkbonnen gebruikt maar dat bleek niet optimaal te werken met hun ERP-systeem AFAS.

Eenmaal overgestapt naar OutSmart bleek het te zijn wat ze zochten; een digitaal systeem voor werkbonnen dat goed kon koppelen met AFAS. Concrete verbeteringen zijn onder meer:

  • Doorlooptijd van projecten verkort;
  • Werkbon naar facturering verloopt stuk vloeiender;
  • Overtypen is veranderd naar controleren.

Van der Weerd Elektrotechniek

Van der Weerd Elektrotechniek heeft voordat ze bij ons kwamen gewerkt met een ander digitaal systeem voor werkbonnen. Dit bleek toch niet helemaal te werken als gehoopt. Bonnen werden niet geladen, het was lastig om mee te werken en de service was niet goed.

Nu ze OutSmart gebruiken voor het digitaliseren van het buitendienstproces zijn er tot op heden nog geen problemen geweest. Vooral het “formulier” valt in de smaak. Voorheen gebeurde dit nog op papier dus dit scheelt hen veel onnodig papierwerk. Ze werken nu 75% sneller als het gaat om werkbonnen en de overall efficiëntie is met maar liefst 50% gestegen.

Installatiebedrijf Hoekstra

Installatiebedrijf Hoekstra ervaarde vooral een probleem met het gebrek aan overzicht. Er moest nog wel eens gezocht worden naar werkbonnen die dan ergens bleken rond te slingeren.

Nu ze met een digitaal systeem werken is er meer overzicht en is het makkelijker voor monteurs om uren, materialen en eventueel beeldmateriaal mee te sturen bij een werkbon. Een handige personeelsplanning  met werkrooster geïntegreerd zodat het overzicht compleet is.

Boonstra Motoren

Bij Boonstra Motoren ging alles nog op de nu ouderwetse manier: namelijk op papier. Wellicht herkenbaar. Het was een onnodig langdradig proces van downloaden, printen, invullen/aanpassen en vervolgens weer inscannen. Door op deze manier te werken was het onmogelijk om zaken perfect up-to-date te krijgen. Chauffeurs moesten terug op de zaak komen voordat een rit verwerkt kon worden.

Nu ze met OutSmart werken is alles digitaal en in real-time. Wanneer de chauffeurs klaar zijn krijgen de mensen op kantoor een seintje en kunnen zij weer door met ander werk. Een naadloze projectplanning afgestemd op de wensen van de klant. De buitendienst is met elke verandering die je in de planning doorvoert, direct op de hoogte. De urenregistratie mogelijkheden sluiten daar dan ook weer goed op aan.

M2 Vloeren

M2 Vloeren kampte met verschillende problemen wat leidde tot een enorme tijdverspilling:

  • De papieren werkbonnen werden veel te laat ingeleverd;
  • Werkbonnen waren moeilijk leesbaar;
  • Niet bekend op welk project de tijden geboekt moesten worden.

Nu ze OutSmart gebruiken is het hele buitendienstproces gedigitaliseerd en wordt er veel efficiënter gewerkt. Zeker ook omdat ze gebruik maken van de naadloze koppeling met handsoft. Vergeleken met papieren werkbonnen ervaren zij een 100% verbetering.

Ook succesvol werken met OutSmart?