Calertho Bouwkunde BV

Calertho Bouwkunde BV was al een tijdje bezig met het doorvoeren van een paperless office en de buitendienst zou als laatste onderdeel hier aan toegevoegd worden.

Klein gestart en geleidelijk steeds verder uitgebreid binnen de organisatie. Tegenwoordig werkt iedereen met OutSmart en bevalt het nog steeds erg goed. Vooral de mogelijkheid om terug te kunnen zoeken naar oude werkbonnen, en zodoende OutSmart als digitale archiefbak van je buitendienst te gebruiken, valt in de smaak.

Airsave

Airsave was op zoek naar een betrouwbare tool om de werkbonnen digitaal te verwerken waarbij uren, materialen en een digitale handtekening van de klant snel te verwerken zijn.

Zij ervaren OutSmart als een belangrijke verbetering in het bedrijfsproces. De koppeling met Moneybird werkt ook erg fijn. Doordat alles digitaal verwerkt wordt is het niet meer nodig om s’ avonds werkbonnen te verwerken. Zij hebben nu gewoon een paar uur minder administratie per week.

AAproTec

AAproTec was er vroeg bij qua digitaliseren van de buitendienst. Een hele tijd terug, nog voordat ze bij OutSmart terecht kwamen, hebben zij al een app op maat laten bouwen om onze buitendienst activiteiten digitaal bij te houden. Alleen kwam dit nooit in de buurt bij wat zij wilden.

Overgestapt naar OutSmart en nu 2 jaar verder en nog steeds erg tevreden over hoe het systeem werkt.

HoffmanDME Techniek

HoffmanDME Techniek was al een tijdje bezig met het maken van een digitaliseringsslag. Alleen de buitendienst moest nog mee. Met papieren werkbonnen hadden ze namelijk altijd het idee dat ze achter de feiten aan liepen. Voordat ze bij ons terechtkwamen hebben zij een ander programma voor digitale werkbonnen gebruikt maar dat bleek niet optimaal te werken met hun ERP-systeem AFAS.

Eenmaal overgestapt naar OutSmart bleek het te zijn wat ze zochten; een digitaal systeem voor werkbonnen dat goed kon koppelen met AFAS. Concrete verbeteringen zijn onder meer:

  • Doorlooptijd van projecten verkort;
  • Werkbon naar facturering verloopt stuk vloeiender;
  • Overtypen is veranderd naar controleren.

Installatiebedrijf Hoekstra

Installatiebedrijf Hoekstra ervaarde vooral een probleem met het gebrek aan overzicht. Er moest nog wel eens gezocht worden naar werkbonnen die dan ergens bleken rond te slingeren.

Nu ze met een digitaal systeem werken is er meer overzicht en is het makkelijker voor monteurs om uren, materialen en eventueel beeldmateriaal mee te sturen bij een werkbon. Een handige personeelsplanning  met werkrooster geïntegreerd zodat het overzicht compleet is.

M2 Vloeren

M2 Vloeren kampte met verschillende problemen wat leidde tot een enorme tijdverspilling:

  • De papieren werkbonnen werden veel te laat ingeleverd;
  • Werkbonnen waren moeilijk leesbaar;
  • Niet bekend op welk project de tijden geboekt moesten worden.

Nu ze OutSmart gebruiken is het hele buitendienstproces gedigitaliseerd en wordt er veel efficiënter gewerkt. Zeker ook omdat ze gebruik maken van de naadloze koppeling met handsoft. Vergeleken met papieren werkbonnen ervaren zij een 100% verbetering.

Bankschoon.nl

Het voornaamste probleem dat Bankschoon.nl ervaarde was dat het veel tijd kostte om afspraken te plannen met klanten.

Nu ze met OutSmart werken is dat enorm verminderd. De gehele workflow is efficiënt, het scheelt hen wel enkele uren per dag.

Daarnaast geeft het geheel hen een professionele uitstraling en is het ook goed te gebruiken voor diegene met wat minder computerkennis.

Jouw verhaal ook hier? Mail ons!