Integratie OutSmart en HandSoft

Direct tijdens de werkzaamheden gebruikt materiaal en gemaakte uren registreren. Het klinkt mooi en het is nu ook mogelijk met de integratie tussen OutSmart en HandSoft. In HandSoft was er altijd al de mogelijkheid om eenvoudig werkbonnen aan te maken, in te plannen en te verwerken. Enige nadeel is dat hier altijd een handeling nodig is die gepaard gaat met papier. Met de koppeling tussen de twee systemen is dat verleden tijd.

Met de digitale werkbon app van OutSmart zijn veelal handmatige handelingen niet meer nodig. De buitendienstmedewerker op locatie vult de digitale werkbon in op zijn mobiele device (telefoon of tablet). Een paar seconden later ontvangt de medewerker op kantoor de werkbon. Na ondertekenen en afronden van de werkorder wordt de werkbon in een overzichtelijke PDF met handtekening en eventueel toegevoegde foto’s per e-mail verzonden aan de klant. Daarna wordt de werkbon doorgestuurd naar je eigen HandSoft account. Hierdoor komen de uren en materialen direct op een conceptfactuur te staan. Deze koppeling zorgt er voor dat je sneller kan overgaan tot facturatie en minder administratieve rompslomp hebt.

Voordelen koppeling van HandSoft

Er zijn veel voordelen te behalen door te koppelen met OutSmart. Profiteer van onder meer de volgende handige functionaliteiten:

  • Aangemaakte werkorders in HandSoft worden direct werkbonnen die inzichtelijk zijn in de app.
  • Afgeronde werkbonnen worden direct proeffacturen in HandSoft.
  • Synchroniseer relaties vanuit HandSoft naar OutSmart.
  • Synchroniseer materialen en werknemers vanuit HandSoft naar OutSmart.

Kosten van de koppeling

De maandelijkse kosten van de koppeling van OutSmart en HandSoft bedragen slechts €10,- per bedrijf. Ook bij meerdere licenties blijven deze kosten op hetzelfde lage niveau.

Het realiseren van de koppeling vereist vaak een handmatige instelling van de IP-poort en aanpassingen op locatie. Deze kunnen door OutSmart of door een derde partij worden gedaan. Hiervoor worden eenmalige opstartkosten in rekening gebracht.

Door een verhoogde efficiëntie zorgt de koppeling van OutSmart met HandSoft uiteindelijk voor een besparing. Doordat we de kosten per maand laag houden is het gebruiken van de koppeling zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt.

Hoe activeer je de koppeling

Het activeren van de koppeling is eenvoudig met de volgende vier stappen:
1. Klik op ‘licentiemanager’ in de linker menubalk onder het kopje instellingen.
2. Klik op de blauwe knop ‘bestellen’ rechtsboven.
3. Onder het kopje ‘koppeling’ kun je de HandSoft koppeling selecteren uit het menu.
4. Stel de koppeling eenmalig in via ‘externe koppeling’ in de linker menubalk.

OutSmart en HandSoft testen?