steven Algemeen

Is uw buitendienst al digitaal geëmancipeerd?

Ons land staat bekend om – onder meer – zijn tolerantie en gelijke rechten voor iedereen. Daar mogen we best trots op zijn.

Toch zijn er groepen in de samenleving die wel degelijk achtergesteld lijken te worden, en dichter bij huis (of in dit geval kantoor) dan je wellicht zou denken. We kunnen het niet laten om het er hier toch eens met u over te hebben. Hierbij nemen we het ‘risico’ dat we straks niet meer zonder bodyguard over straat kunnen op de koop toe.

Gestuntel

We hebben het over veel buitendienstmedewerkers die, in tegenstelling tot hun collega’s van de binnendienst, nauwelijks of niet deelnemen aan werkplekautomatisering.

Goed beschouwd is het zelfs wat tegenstrijdig dat juist de groep die het grootste deel van de dag ‘on the move’ is, achterblijft bij ‘mobiel werken’. Op kantoor zijn alle middelen om efficiënt en goeddeels papierloos te werken wel beschikbaar. En zit je even in de trein of thuis aan de keukentafel, dan tover je tegenwoordig met je tablet, convertible of detachable gewoon even je kantoor uit je tas. Maar waarom moeten zoveel buitendienstmedewerkers dan dagelijks stuntelen met papieren werkbonnen, losse notities voor gebruikt materiaal en hun kilometeradministratie handmatig bijhouden? En waar laat je dat allemaal in je bus? Kies liever voor digitale werkbonnen!

Buitendienstmedewerker of ‘field service engineer’?

Door juist de buitendienst vergaand te automatiseren, ontstaat een online en gesloten administratie en daar profiteert het hele bedrijf van. Denk aan minder kans op fouten bij en zoekraken van registratie van uren en materiaalgebruik. Voorraden worden realtime inzichtelijk en routeplanning en storingshulp worden een stuk efficiënter omdat je precies ziet wie zich waar bevindt. Moet u eens uitrekenen wat dat op jaarbasis scheelt en daar wil OutSmart u best wel een handje bij helpen.

Daarnaast is ook de kwaliteit van het afgeleverde werk gebaat bij online communicatie. Denk aan digitale uitwisseling van klant-, installatie- en/of machinegegevens of gedetailleerde bouwtekeningen. Dit zou je zomaar een geperforeerde leiding kunnen kosten.  Misschien scheelt het als we buitendienstmedewerkers standaard ‘field service engineers‘ gaan noemen. Zegt u het maar…