Hoe HoffmanDME Techniek hun processen vloeiender laat verlopen en doorlooptijden van projecten verlaagd

Wij kunnen enorm goed vertellen over wat OutSmart allemaal kan en wat dat voor jou kan betekenen, maar onze huidige gebruikers kunnen dat nog veel beter. Daarom laten wij hen graag aan het woord om hun verhaal te vertellen. Deze keer zal Niels van Diemen het woord nemen namens het bedrijf HoffmanDME Techniek.

 

HoffmanDME Techniek voorstellen

HoffmanDME Techniek is vrij recentelijk (1 januari 2019) tot stand gekomen na een fusie van Hoffman Elektro en DME Installatiegroep. Adviseren, ontwerpen, realiseren en onderhouden van geïntegreerde installaties voor woningen en utiliteitspanden horen tot onze dagelijkse werkzaamheden.

De betrokkenheid bij onze opdrachtgevers, leverancier en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We zijn integer, eerlijk en een bedrijf met een ‘no nonsense’ cultuur. Het menselijke aspect staat bij ons altijd bovenaan.

Niet voor niets is ons motto┬á“Installeren is mensenwerk”

 

Wat was het probleem?

Wij waren al bezig met het maken van een digitaliseringslag. In 2015 zijn wij ook overgegaan op het ERP-systeem AFAS. Later kwamen wij erachter dat het digitaliseren van de buitendienst ook voordelen kon gaan opleveren. Het kostte ons nu nog heel veel handelingen om dit een gestroomlijnd proces te maken. Met papieren werkbonnen hadden we altijd het idee dat we achter de feiten aan liepen. Zo heb je altijd meerdere versies wanneer je met papieren werkbonnen en Excel werkt. Zo gauw het op papier staat lopen er al andere zaken en is het al verouderd.

Voordat wij bij OutSmart terechtkwamen, hebben wij een ander systeem voor digitale werkbonnen gebruikt. Na enige tijd kwamen wij tot de conclusie dat de koppeling tussen dit systeem en ons ERP-systeem niet optimaal werkte.

Kortere doorlooptijden. Vloeiender proces. Controleren in plaats van overtypen

Hoe OutSmart heeft geholpen

OutSmart heeft ons eigenlijk gewoon geboden waarnaar wij op zoek waren. Enerzijds een digitale oplossingen voor de werkbon. We wilden echt niet meer terug naar de oude manier. Anderzijds zochten we naar een systeem dat goed kon koppelen met AFAS. Dit was voor ons erg belangrijk. Mooie bijkomstigheid was dan ook dat AFAS en OutSmart samen een inspiratiesessie organiseerden waarin de werking van de koppeling extra duidelijk werd gemaakt.

Wanneer je echt concreet gaat kijken naar wat het ons heeft opgeleverd is dat het volgende:

  • De algehele doorlooptijd van projecten is verkort.
  • Het proces van werkbon naar facturering verloopt nu een stuk vloeiender.
  • Het werk van de binnendienst medewerker is veranderd van het overtypen van werkbonnen naar slechts het controleren van de werkbonnen.

Ook overtuigd van OutSmart?