Bouwsoftware

Bouwsoftware voor de professional in de bouw

Een bouwbedrijf runnen heeft heel wat voeten in de aarde.

Om on top of things te blijven, heb je goede hulpmiddelen nodig die ervoor zorgen dat je overzicht en regie houdt op al die processen. OutSmart biedt je die hulpmiddelen: onze software is perfect toegespitst op de bouw.

Ontdek de bouwsoftware van OutSmart

Bouwsoftware van a tot z

 

OutSmart is bouwsoftware van a tot z. Digitaal planbord? Check. Digitale werkbonnen? Check. Urenregistratie die altijd klopt? Check. Offertes en facturen in enkele klikken? Check. Objectbeheer en materiaalplanning? Check. OutSmart is alles-in-één en heeft een handige app voor je buitendienst.

Soepele samenwerking

 

Je buitendienst en binnendienst werken soepel samen. De app van de buitendienst en de backofficesoftware van de binnendienst zijn gesynct, dus iedereen is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Nabellen van wijzigingen is niet meer nodig.

Gratis testen

 

OutSmart uitleggen is niet per se eenvoudig; eigenlijk moet je het gewoon gebruiken. Daarom stellen we OutSmart gratis toegankelijk voor iedereen voor een proefperiode van een maand. Gedurende die maand heb je dus gratis bouwsoftware en kun je zelf kijken of OutSmart bij jouw bedrijf past.

Bouwplanning maken: hoe doe jij het?

Zomaar eens een voorbeeld van een aspect dat veel bouwbedrijven kopzorgen oplevert: de bouwplanning. Hoe maak jij momenteel je bouwplanning? Misschien gebruik je Excel voor je planning, maar merk je dat je tegen de grenzen aanloopt. Je bedrijf groeit bijvoorbeeld, waardoor je meer of grotere opdrachten hebt, en dat maakt je bouwplanning in Excel steeds onoverzichtelijker.

Of je gebruikt nog het liefst papier om je bouwplanning mee te maken, maar merkt dat je nu toch behoefte hebt aan software die je kan helpen je planning gemakkelijk aanpasbaar en uitbreidbaar te maken.

Met OutSmart haal je een planningstool in huis die je bouwplanning eenvoudiger en flexibel maakt. En het fijne is: het werkt ook nog eens heel intuïtief. We stellen je graag voor aan onze software.

Plannen als de beste!

 • Edwin Eeftink
  "OutSmart is een slimme werkbon app oplossing die ondersteunend is aan ons bedrijfsproces en ons veel extra inzicht en mogelijkheden biedt, o.a. op het gebied van werkplanning en voorbereiding. Steeds meer monteurs in verschillende landen werken met OutSmart en dit levert ons substantieel minder kosten en efficiency op in vergelijking met de oude situatie van papieren werkbonnen, met name doordat (kostbare) tijd wordt bespaard."
 • Harmen Kramer
  "Het inplannen van meldingen die binnen kwamen was altijd onoverzichtelijk. Ik heb nu een overzichtelijk planbord en zie precies waar welke monteur is. Tevens kan ik daarbij direct kijken wat er in de voorgaande weken gebeurd is en wat daarbij de omzet is geweest. Met Outsmart kan ik efficiënter werken, omdat ik makkelijk werk kan schuiven tussen diverse monteurs."
 • Niko Luteijn
  "Wij ervaarde Te veel papier en niet genoeg controle op de werk agenda. Nu heb ik heb de planning volledig in eigen handen, altijd zicht op al het, nog te verrichten werk. Van zodra er werk binnen komt, zetten we dit in de vaste planning, of we zetten het los op ons planbord. De werkbon wordt correct ingevuld met de geleverde materialen."
 • Ivo Signorini
  "Wij ervaarde voorheen een papieren rompslomp en risico's rondom analoge planbord. OutSmart heeft ons geholpen door de digitalisering van de werkbon en planning."

OutSmart als bouwsoftware: je digitale multitool

OutSmart is een allesomvattend softwarepakket dat uitermate geschikt is als bouwsoftware. Wij richten ons namelijk op bedrijven met een buitendienst. Juist als je een buitendienst hebt, is goede communicatie van groot belang: de buitendienst en binnendienst moeten continu met elkaar in verbinding staan om hun werkzaamheden moeiteloos in elkaar te laten overlopen. Zit er een kink in de kabel, dan vallen er zaken buiten de boot en kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je medewerkers afspraken missen of dat er facturen niet kloppen. Oftewel: je klanten zijn de dupe.

Je ziet: bouwsoftware kan je service maken of breken. Je klanten vertrouwen op een goede voorbereiding, uitvoering en afhandeling, en daar heb je de juiste tools voor nodig. Niet alleen in je fysieke gereedschapskoffer, maar ook in je digitale gereedschapskoffer.

OutSmart is de multitool in je digitale gereedschapskoffer. Gebruik je OutSmart, dan heb je de beschikking over een zorgvuldig samengesteld pakket aan bouwsoftware. Je kunt er van alles mee: je bouwplanning maken, digitale werkbonnen aanmaken, je projectadministratie bijhouden, je offertes en facturen maken en versturen, je contracten managen, de urenregistratie bijhouden en de financiële afwikkeling van elk project met je klanten aansturen.

OutSmart gratis proberen, een maand lang!

 

Met OutSmart kan je meer dan alleen een bouwplanning maken

Veel bedrijven in de bouw zijn in de eerste instantie op zoek naar bouwsoftware om een bouwplanning mee te kunnen maken. Ze zien hun aantal orders groeien en realiseren zich dat het elke week of elke maand weer meer tijd en puzzelwerk vergt om een goede bouwplanning te maken.

Hier komt OutSmart als geroepen. Je kunt OutSmart namelijk zowel gebruiken voor projectplanning als voor personeelsplanning.

Daarnaast heeft OutSmart echter nog veel meer handige functies die je kunt gebruiken. We lichten er hieronder enkele voor je uit.

Projectadministratie bouw: goed geregeld met digitale werkbonnen

De papieren werkbon levert nogal wat ergernis op: bonnen raken kwijt, zijn onleesbaar, zijn niet volledig ingevuld… Met digitale werkbonnen is dit allemaal verleden tijd. OutSmart is ooit begonnen als werkbonapp en heeft in de loop der jaren zijn digitale werkbonnen geoptimaliseerd aan de hand van input van onze klanten. Werkbonnen komen digitaal bij de juiste medewerker terecht en door de workflow functie in de app kunnen medewerkers geen velden vergeten in te vullen. Met een druk op de knop gaat de ingevulde werkbon weer terug naar kantoor, waar hij direct kan worden verwerkt.

Professionele offertes maken

OutSmart Offertes is de perfecte tool om snel gedetailleerde, professionele offertes te maken. De lay-out van de offerte kun je uiteraard aanpassen aan je huisstijl.

Je stuurt de offerte direct digitaal naar de klant. Heb je na een tijdje nog geen reactie op de offerte? OutSmart verstuurt automatisch een herinnering. Als de klant de offerte ondertekend terugstuurt, kun jij die offerte in één klik omzetten naar een werkbon die klaarstaat om ingepland te worden.

Eenvoudige facturatie in enkele muisklikken

Als een werkbon uitgevoerd is, stuurt je buitendienstmedewerker de ingevulde werkbon terug naar kantoor. Op kantoor wordt de werkbon vervolgens in één klik omgezet in een online factuur. Je verstuurt de factuur direct vanuit OutSmart. Gebruik je SumUp? Dan kun je de klant zelfs direct laten afrekenen in de app op de telefoon of tablet van de buitendienstmedewerker.

Slimme app voor buitendienstmedewerkers

De app van OutSmart voor je buitendienst zorgt ervoor dat je field service medewerkers altijd precies weten waar zij aan toe zijn. In de app kunnen zij hun digitale werkbonnen inzien en die werkbonnen invullen. Hebben zij ongepland extra materiaal nodig voor een order? Via de app kunnen zij direct de materiaalvoorraad op kantoor inzien. Daarnaast hebben ze altijd hun digitale werkrooster bij de hand.

Is een order uitgevoerd, dan voegen zij in de app foto’s toe van hun werk en laten de klant direct digitaal tekenen voor akkoord. De ingevulde werkbon sturen zij naar kantoor terug, waar de binnendienst direct het administratie- en facturatieproces in gang zet.

De voordelen van OutSmart

OutSmart als bouwsoftware biedt je verschillende voordelen. Dit zijn enkele van de voordelen die onze huidige klanten overhaalden om voor OutSmart te kiezen:

 • OutSmart kun je altijd gratis uitproberen;
 • Je betaalt alleen voor wat je ook echt gebruikt;
 • OutSmart kun je altijd makkelijk uitbreiden als dat nodig is;
 • Je koppelt onze bouwsoftware eenvoudig aan verschillende andere softwarepakketten met onze koppelingen;
 • Onze software werkt zowel op Android als op iOS;
 • OutSmart is in verschillende talen beschikbaar: NL, EN, DE, PT, ES;
 • Je hebt al je administratie op één plek en kunt afgeronde orders snel terugvinden.

Ervaar ook de voordelen die onze huidige gebruikers ervaren!

 • Het uitprinten, laten tekenen en weer inscannen of faxen van papieren werkbonnen was een omslachtig lang proces. Nu kan via de tablet kan de order worden getekend en kan direct per mail naar de juiste personen worden gestuurd. Hierdoor ben ik minder tijd kwijt aan papieren rompslomp omdat werkbonnen vlotter verwerkt kunnen worden. Je bent sneller weg bij een klant als de klus is afgerond.
  Wim Ribbink
  Cloudius, Eigenaar
 • Papier zorgde voor alsnog veel overnemen. Met de werkbon app van OutSmart hebben we de gegevens digitaal, meteen in handsoft en dat scheelt veel tijd. We werken nu 50% efficiënter.
  Paul de Klein
  P-Projects Installations bv, Eigenaar
 • Voor OutSmart gebruikte ik een andere app, maar die was heel tijdrovend in het gebruik. Daarom ging ik op zoek naar een gebruiksvriendelijker app en die ook kon koppelen met Snelstart. OutSmart is te koppelen met Snelstart. Het levert mij dus tijdwinst op. Ik schat in dat ik 50% minder tijd kwijt ben aan het verwerken van werkbonnen.
  Riny de Jonge
  De Jonge Veiligheidsopleidingen, Eigenaar
 • Ik had heel veel papier en soms raakte bonnen kwijt. Door mijn bonnen te digitaliseren, met OutSmart, gebeurt dat niet meer. Ik raak geen bonnen meer kwijt en het is makkelijker om later een bon terug te vinden in het systeem.
  Paul Gruijters
  Maas & Waal Kantoormachines, Eigenaar

Heb je vragen over het gebruik van OutSmart als bouwsoftware?

Klinkt OutSmart als de perfecte bouwsoftware voor jou? Of ben je nog niet helemaal overtuigd en wil je meer weten over hoe je bijvoorbeeld een bouwplanning maakt in OutSmart of over hoe tijdregistratie eruitziet in de app? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Ook het aanbod blijft staan om OutSmart een maand lang gratis uit te proberen. Dan kun je zelf kijken of je OutSmart handig vindt werken. Zo niet, dan zit je nergens aan vast, beloofd.

OutSmart een maand lang gratis proberen?