AAproTec kiest OutSmart boven eigen app op maat voor digitaliseren buitendienst

Wij kunnen enorm goed vertellen over wat OutSmart allemaal kan en wat dat voor jou kan betekenen, maar onze huidige gebruikers kunnen dat nog veel beter. Daarom laten wij hen graag aan het woord om hun verhaal te vertellen. Deze keer zijn we in gesprek met Martijn Kooijman van AAproTec.

 

AAprotec voorstellen

AAproTecGaragedeur

Ik (Martijn) ben oprichter en eigenaar van AAproTec. Gekscherend noem ik mezelf ook wel de persoon met de grootste zorgen binnen AAproTec. Maar dat trekt snel weg wanneer ik bedenk hoe mooi het is waar we nu staan. Vanaf 0 begonnen en nu 20 man in dienst. In 10 jaar toch echt iets moois weten op te bouwen.

Binnen AAproTec hebben wij eigenlijk 2 takken van sport:

  • Het leveren, repareren en onderhouden van garagedeuren;
  • Leveren, monteren en servicen van bedrijfsdeuren.

En wat mij betreft onderscheiden wij ons echt van de concurrent door o.a. lokaal te werken, maar ook het contact te zoeken en te onderhouden met onze klanten. Een uitspraak die ik vaak doe is: “wij vinden het wel leuk om een helpdesk te zijn”. En daar bedoel ik het volgende mee. Op het moment dat wij worden ingeschakeld zit de klant met een probleem en samen gaan we dan zorgen dat er een mooie oplossing komt.

 

Werken met papieren werkbonnen was voor ons echt een no-go.

Problemen met eigen app

Een hele tijd terug, nog voordat wij bij OutSmart terecht kwamen, hebben wij al een app op maat laten bouwen om onze buitendienst activiteiten digitaal bij te houden. Je zou zeggen dat wanneer je een partij inschakelt om een maatoplossing te maken dat dan de problemen wel zouden worden opgelost. Dat bleek toch anders. We kwamen eigenlijk nooit op het punt waarvan wij zeiden het is naar onze wens. Maar in die tijd, waren er nog amper echt softwareoplossingen voor de buitendienst. En werken met papieren werkbonnen was voor ons echt een no-go. Nooit aan begonnen ook.

Oplossing van OutSmart

AAprotec en OutSmartJe voelt het al aankomen… Niet tevreden met onze eigen oplossing en papier is geen optie. Dus in die tijd ben ik zelf gaan zoeken of er al andere partijen waren die de gewenste software kon leveren. Toen ben ik OutSmart, toentertijd nog WerkbonApp, tegengekomen.

We zijn nu een dikke 2 jaar verder en ik ben nog steeds erg tevreden over hoe het systeem werkt. En ondanks de uitbreidingen blijft het systeem goed werken. In de tijd dat ik aan het zoeken was kwam ik natuurlijk ook de wat grotere systemen met een werkbonfunctie wel tegen, maar het mooie aan OutSmart is dat het, ondanks de groei, geen lomp en log pakket is. Zo voelde die andere partijen toen wel aan namelijk.

Over die uitbreidingen gesproken, nog een kleine tip vanuit mijn kant. Ik heb soms het idee dat nieuwe functies te snel opgeleverd worden. Wellicht is het verstandiger om er net wat langer door te ontwikkelen en het dan later uit te brengen dan wanneer het nog niet helemaal af is. Dat is voor beide partijen beter. Geen groot probleem, maar zie het als een advies van een vaste klant.

Ook de voordelen van OutSmart ervaren?