steven Algemeen

6 redenen om een urenregistratie app te gebruiken

Werk je nog met papieren werkbonnen? Maak jezelf dan het leven makkelijk door over te stappen op de urenregistratie app van OutSmart.

Vraag je je af hoe zoiets simpels als een app jou het leven makkelijker kan maken? Lees snel verder! We geven je 6 redenen om een urenregistratie app te gebruiken.

Urenregistratie app OutSmart - planners aan het werk

Voordeel 1: Nooit meer werkbonnen kwijt

Mist er aan het eind van de dag altijd een werkbon? Dat probleem is verleden tijd met een app voor tijdregistratie. Dit is het grote voordeel van digitale urenregistratie: een digitale werkbon raak je niet zomaar kwijt.

Een werkbon die zoek is, kost tijd, en dat gaat weer ten koste van je facturabele uren. Wil je meer facturabele uren en minder frustratie? Dan kan urenregistratie software je daarbij helpen.

Voordeel 2: Altijd realtime inzicht in de gewerkte uren per medewerker

Met papieren werkbonnen kan de urenregistratie van je personeel soms een gepuzzel zijn: werknemer Marcel mist nog 4 uren, maar die heeft hij wel gewerkt, toch? Of heb je nu zelf een werkbon over het hoofd gezien?

De urenregistratie van je werknemers wordt een stuk overzichtelijker van een urenregistratie app. Telkens wanneer je werknemers uren registreren, kun je deze uren realtime inzien. Zo weet je het direct als een opdracht is afgerond. Niet alleen de directe uren, maar ook de indirecte uren per medewerker zijn in één oogopslag terug te vinden in de urenstaten.

Aan het einde van de dag of week is de tijdregistratie van je personeel automatisch up-to-date. Alle uren staan in de urenstaat en jij hoeft geen tijd meer te besteden aan het aan elkaar knopen van de eindjes van de urenregistratie.

Voordeel 3: Alles in één app

Met de urenregistratie app van OutSmart kun je niet alleen werkuren bijhouden. De app heeft nog veel meer in zijn mars dan het makkelijker maken van de tijdregistratie.

Zo kun je met OutSmart eenvoudig werkbonnen inplannen. Op het moment dat je de werkbonnen inplant op het planbord, kan je personeel in de buitendienst de bonnen ophalen. Je medewerker ziet direct wat er van hem verwacht wordt, door een goede personeelsplanning eenvoudig in elkaar te zetten. Hij voert de opdracht uit en geeft in de app aan hoeveel uur hij gewerkt heeft en welke materialen hij gebruikt heeft. Ook voegt hij foto’s toe van zijn werk. De klant ondertekent de digitale werkbon.

Zodra je medewerker de werkbon verstuurd heeft, ben jij op kantoor direct op de hoogte. Niet alleen van de urenadministratie, maar ook van de uitgevoerde werkzaamheden en gebruikte materialen bij alle projecten. Hierdoor:

  • weet je het direct als je materialen moet bijbestellen
  • heb je bij elk project inzicht in de kwaliteit van de werkzaamheden van je personeel
  • verstuur je met een druk op de knop de factuur naar de klant

De app werkt zowel online als offline. Registreert je werknemer zijn uren online, dan zijn deze direct zichtbaar in jouw overzicht. Is de medewerker offline, dan kan hij de urenregistratie van zijn project precies zo invullen als hij normaal doet en de klant laten tekenen. Zodra de telefoon of tablet van je werknemer weer online is, worden de ingevoerde gegevens zichtbaar voor jou.

Voordeel 4: Gemakkelijke facturatie

Een factuur sturen was nog nooit zo makkelijk: met een druk op de knop verzend je je factuur vanuit de backoffice van de OutSmart tool naar de klant.

De urenregistratie en facturatie volgen elkaar snel op met OutSmart: direct nadat je buitendienstmedewerker zijn werkbon heeft ingevuld, kun jij deze inzien, goedkeuren en de factuur versturen. De handtekening van de klant heb je namelijk al, want je medewerker heeft de klant direct na het afronden van de opdracht de werkbon laten tekenen.

Door de snelle facturatie met OutSmart blijft je debiteurenbeheer zeer beperkt, wat ook weer tijd scheelt.

Uiteraard kun je ook je eigen facturatiepakket gebruiken om je facturen te versturen. OutSmart heeft al veel integraties met softwarepakketten, zodat je gemakkelijk je facturatiepakket aan OutSmart kunt koppelen en steeds facturen stuurt op basis van de up-to-date urenstaat in OutSmart.

Voordeel 5: Lage kosten

We willen dat onze urenregistratie app voor iedereen toegankelijk is. We zijn er namelijk van overtuigd dat OutSmart niet alleen het bouwbedrijf met meerdere vestigingen vooruithelpt, maar ook de zzp’er die zijn bedrijf aan het opbouwen is.

We begrijpen dat je niet zit te wachten op een grote investering. Daarom hebben wij niet gekozen voor hoge instapkosten, maar werken we met een vast, laag maandbedrag. Ook zijn er verschillende pakketten, zodat je alleen betaalt voor functies die je ook echt gebruikt.

Voordeel 6: Gratis proberen

Vind je zo’n urenregistratie app wel aanlokkelijk klinken, maar twijfel je nog? Je kunt OutSmart nu 30 dagen gratis proberen. Je hebt dan 30 dagen lang een gratis urenregistratie app, met alle functionaliteiten die de betaalde versie ook heeft. Grote kans dat je OutSmart gelijk kunt koppelen aan je bestaande ERP-systeem of boekhoudprogramma, want er zijn al meer dan 50 bestaande koppelingen.

Om de urenregistratie app te proberen, heb je niks anders nodig dan een smartphone of tablet (en een desktop of laptop voor het backoffice account). De app werkt op zowel Android als op iPhone en iPad.

Urenregistratie met OutSmart: dit is hoe het werkt

Je uren bijhouden met OutSmart werkt heel simpel: je houdt heel gemakkelijk zowel je directe als je indirecte uren bij.Urenregistratie app OutSmart - OutSmart vos

  • In de uurstaatfunctie houd je je indirecte uren bij
  • Je directe uren worden automatisch vanuit je werkbonnen in je uurstaat gekopieerd

Je hebt dus amper omkijken naar je urenregistratie, want al je uren uit je werkbonnen worden automatisch ingeboekt. Jij hoeft alleen indirecte uren in te geven in de uurstaatfunctie.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor je gratis urenregistratie app en vind in 30 dagen uit of het iets voor jou is!

Eerst een demo zien kan ook. Meld je daarvoor aan voor het webinar ‘Starten met digitale werkbonnen’. Je krijgt dan antwoord op praktische vragen en kunt zien hoe OutSmart werkt zonder dat je de deur uit hoeft!